Voetschakelaars

Een voetschakelaar is er een die je met de voet bedient en die voornamelijk bij losstaande lampen wordt gebruikt. Dit soort losstaande verlichting hangt doorgaans niet aan een wand of plafond. Doordat dit type verlichting over het algemeen niet beschikt over een andere aansluitingsmogelijkheid zoals bijvoorbeeld voor een wandcontact, dien je een voetschakelaar te gebruiken. Om de betreffende verlichting aan en uit te kunnen schakelen gebruik je een exemplaar uit ons assortiment.

€ 2,95

Voetschakelaar - Techtube Pro - 230 V

 

  Soort schakelaar: 1-Polig
  Max. vermogen: 400 Watt
  Met klikschakelaar
  Zwart
  Kunststof

€ 2,95

Voetschakelaar - Techtube Pro - 230 V

 

  Soort schakelaar: 1-Polig
  Max. vermogen: 400 Watt
  Met klikschakelaar
  Wit
  Kunststof

€ 2,95

Voetschakelaar - Techtube Pro - 230 V

 

  Soort schakelaar: 1-Polig
  Max. vermogen: 400 Watt
  Met klikschakelaar
  Goud
  Kunststof

€ 9,95

Voetschakelaar - Techtube Pro - 230 V

 

  Soort schakelaar: 2-Polig
  Max. vermogen: 400 Watt
  Met klikschakelaar
  Zilver
  Messing

€ 14,95

Voetschakelaar - Techtube Pro

 

  Soort schakelaar: 2-Polig, Dimmer
  Max. vermogen: 60-300 Watt
  Met klikschakelaar
  Zwart
  Kunststof

€ 16,95

Voetschakelaar - 230 V

 

  Soort schakelaar: 2-Polig, Dimmer
  Max. vermogen: 60-300 Watt
  Met klikschakelaar
  Zwart
  Kunststof

Niet op voorraad

Soorten voetschakelaars

Er zijn twee uitvoeringen. De eerste is een enkelpolige. Deze is voorzien van twee aansluitklemmen en een schakelknop. Deze onderbreekt dan wel verbindt een geleider door. Het is daarmee dus een zeer eenvoudige uitvoering. Bij het schakelen van de verlichting wordt met behulp van een enkelpolige schakelaar een lamp uitgeschakeld. Deze onderbreekt enkel de bruine fasedraad, de iets dunnere zwarte schakeldraad loopt verder naar de lamp. Er bevindt zich ook een blauwe nuldraad, deze is rechtstreeks met de lamp verbonden. Het tweede type is een tweepolige schakelaar en heeft vier aansluitclips. Het werkt hetzelfde als twee enkelpolige varianten, die op mechanische wijze geschakeld zijn. Het doel van deze uitvoering is het onderbreken of gelijktijdig sluiten van beide geleiders op een plaats in een stroomkring. Doordat zowel de nuldraad als de fasedraad worden onderbroken is spanningsvrij maken van het circuit geen punt. Dit in tegenstelling tot een enkelpolige variant, waarbij de ongeschakelde nulleider een spanning (ten opzichte van de aarde) kan hebben.

Zo werkt een voetschakelaar

Je zet deze aan door met je voet op de aan-uitknop te drukken. Soms zit er een schuif bij, dat is de dimmer. De schakelaar is daarmee voorzien van een klikschakeling, die erg handig is in gebruik. Je hebt hierdoor de mogelijkheid om elke plek in je woonruimte te verlichten, ook als de lichtbron iets verder afstaat van een wand bijvoorbeeld. Zo kun je overal de juiste sfeer met de goede verlichting creëren. Staande lampen zijn immers anders dan wand- en plafondlampen en bieden zo de ultieme sfeer in je huis. Doordat je de schakelaar met je voet bedient is hij ergonomisch en eenvoudig in gebruik. Hij is makkelijk aan te sluiten. Lees voor aankoop wel eerst goed alle tips door en let op de juiste wijze van aansluiting en het vermogen. Dit helpt je om online het juist model voor je lamp aan te schaffen en een mogelijke miskoop te voorkomen.

Voor- en nadelen van de types

Het enkelpolige type is eenvoudig om aan te sluiten en makkelijk in het gebruik. Toch is het type die niet veel meer wordt gebruikt, daar hij slijtagegevoeliger en daardoor minder duurzaam is. Desondanks wordt deze vaak aangeraden, mits je de lamp in een niet-vochtige ruimte gebruikt. De tweepolige variant is zeer veilig en kan in vochtige ruimtes aan de verlichting worden aangesloten. Het is een duurzame uitvoering en gaat lang mee in gebruik. Het tweepolige model is lastiger om aan te sluiten dan de enkelpolige. Helaas is deze ook vaak duurder in aanschaf. Desondanks heeft deze zeker voordelen ten opzichte van de enkelpolige, al is het natuurlijk ook altijd nog van de soort lamp afhankelijk. Daarnaast is het voor je veiligheid van groot belang dat je weet hoe je beide soorten voetschakelaars moet aansluiten, voordat je er een koopt.

Vragen en advies

Heb je vragen over een voetschakelaar of wens je advies bij het kiezen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier..


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,6
Prima Dit is echt de beste service ik zou deze gebruiken want voor 22:00 besteld morgen in huis dat is echt snel bij mij was dat ook!! 9,1
Perfect "Snel, goed en betrouwbaar." 9,3
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links